Overtreders W (ontwerpers)

Installaties
Van Overtreders W is het volgende designobject opgenomen in het portfolio van Rent-A-Project:
Achtergrond
Overtreders W is een ruimtelijk ontwerpbureau, in 2006 opgericht door Reinder Bakker en Hester van Dijk. Reinder en Hester zijn beide afgestudeerd aan The Design Academy in Eindhoven, en werken sinds 2011 vanuit Amsterdam. We maken ruimtelijke installaties op een menselijke schaal: groter dan een meubelstuk en kleiner dan een gebouw. Tot nu toe ontwierpen we tentoonstellingen, restaurants en bezoekerscentra en zelfs een wolfabriek, een entreepoort voor de grootste markt van Amsterdam, een koffiebar van marktplaatsmaterialen en een picknickpaviljoen met een lichtgevend opblaasbaar dak.

We geloven in een duurzame wereld, waarin afval een materiaalbron is, spullen dichtbij geproduceerd worden en vakmanschap gewaardeerd wordt. Daarom recyclen we spullen en materialen, maken we de schoonheid van alledaagse materialen zichtbaar en werken we samen met gepassioneerde specialisten bij de uitvoering van onze projecten.

Eén van de dingen die we leuk vinden aan ons werk is dat we bij ieder project in contact komen met nieuwe, interessante mensen: boswachters en schaapherders, marktkooplui en hondenbaasjes, hipsters en grootmoeders, koffieliefhebbers en pannekoekenbakkers. Zij zijn de eindgebruikers van onze ontwerpen, en we nemen hun dromen en ambities serieus. Wij ontwerpen iets voor ze wat ze zelf nog niet hadden bedacht, wat mooier is dan hun verwachtingen. Zo maken we plekken waar echt van gehouden wordt.
Foto.jpg