Schaafijskar; exotisch, lokaal en verfrissend!

Schaafijs is een tropische lekkernij van geschaafd ijs met siropen in diverse smaken. De schaafijskar werkt met lokale ingredienten en gezuiverd lokaal water. Hoe schaafijs naast een exotische verfrissing ook een bijzondere ruimtelijke, zintuigelijke en sociale ervaring kan zijn.

Lokaal ijsje

Het ontwerp van de Schaafijskar behoort tot een serie brouwkarren die ontwerper Henriette Waal ontwikkelde voor het maken van lokale dranken. Schaafijskar kwam tot stand in samenwerking met Henna, Surinaamse bewoonster van de wijk Nieuw-West, één van de groenste wijken van Amsterdam gelegen rondom de Sloterplas. Gezuiverd Sloterplaswater werd ingevroren tot ijsblokken en Henna verwerkte het omringende landschap tot stropen (Surinaams voor siropen). Bladeren, bloesem, wortels en gras kunnen sindsdien in een lekker schaafijsje geproefd worden. De locatie voor de Schaafijskar kan variëren van een park in de stad, tot bos, strand of uw eigen achtertuin. Henna maakt graag een reisje naar een nieuw landschap, nieuwe mensen en een leuk feest. Voor de schaafijskar zijn geen voorzieningen ter plaatse nodig. De Schaafijskar is niet alleen een attractie om u te vermaken maar maakt het mogelijk de omgeving op een bijzondere manier te ervaren.

Opties

  • Schaafijs kan gemaakt worden van regenwater, sneeuw of gezuiverd lokaal water bij u uit de buurt.
  • Henna maakt zowel bekende schaaf-ijsstropen als orgeade, kokos en markoesa, maar ook bladeren, bloesem, wortels en gras kunnen in een lekker schaafijsje geproefd worden.
  • Het is mogelijk ideeën verzoeken in te dienen voor (nieuwe) siropen.
  • Naast schaafijs kan Surinaamse catering voor u verzorgd worden.
  • De schaafijskar kan worden begeleid door een professionele (buik)danseres voor een extra exotische touch.

Contact

De Schaafijskar is een project geïnitieerd door Henriette Waal. Wilt u meer info over de Schaafijskar of een vrijblijvende offerte neemt u contact op met projectmanager Stan de Kanter, stan@rent-a-project.com.
schaafijskar6.jpg